Eerste: Artemide castore 14 hanglamp Vorige: Artemide castore 35 hanglampProduct 4 van 82Volgende: Artemide chlorophilia hanglamp Laatste: Think paper lazy 640
€ 470.00   € 505.00   Korting: -7%

Artemide castore 42 hanglamp

Ontwerp : Michele de Lucchi en Huub Ubbens

Artemide castore 42 nr. 1051010A is een hanglamp waarbij de sfeervolle ronde vorm van de lamp wordt aangevuld door een lichtgevende stam. De zachte en slanke vorm van deze stam leidt tot een zachte overgang van het licht. Castore is een familie van oneindige mogelijkheden. Castore is bekend voor het creëren van een rustige woonomgeving. De hanglamp is het beste geschikt voor plaatsen waar behoefte is aan een warme verlichting, op plaatsen waar het versterken van een rustige en gezellige sfeer belangrijk is. De variatie in plaatsing en veelzijdigheid maken de artemide castore hanglampen een interessante aanvulling op elk interieur. De bol met een doorsnede van 420 mm is gemaakt van mondgeblazen glas. De armatuur is maximaal geschikt voor een halogeenlichtbron van 230 volt - 150 watt met E27 fitting ( 2.985 lm ) of een 23 watt spaarlamp met E27 fitting ( 1.265 lm ) . Verzendkosten bij betaling vooraf 0,00 Euro. Rembours verzending 12,50 Euro.

Fabrikant: Artemide

In 1960 werd Artemide opgericht door Ernesto Gismondi Het hoofdkantoor is gevestigd in Pregnana de buurt van Milaan. Met 24 dochterondernemingen en een wereldwijd distributienetwerk, waaronder meer dan 55 eigen showrooms in de belangrijkste steden van de wereld. Het bedrijf is een van de toonaangevende fabrikanten van licht en design. Artemide producten worden verkocht in 98 verschillende landen. Met haar 5 fabrieken in Italië, Frankrijk, Hongarije en Canada, 2 glasfabrieken en een onderzoek en innovatie structuur ondersteund door cutting-edge prototyping en testlaboratoria. Er werken momenteel 750 medewerkers, waaronder 60 die betrokken zijn bij onderzoek naar nieuwe Lichtoplossingen. Het technologisch onderzoek, de dialoog met grote architecten, maar ook het bestuderen van de socio-culturele ontwikkelingen zijn kenmerken die vanaf het begin bij Artemide aanwezig zijn. Artemide combineert de nieuwste technologie met oude kennis - perfecte vormgeving en bovendien duurzaam geproduceerd

Ontwerper: Michele de Lucchi

Michele De Lucchi werd geboren in 1951 in Ferrara , Ferrara is een stad in Italië, en de hoofdstad van het gelijknamige gebied in de provincie in Emilia-Romagna, gelegen ten noordnoordoosten van Bologna. Michele De Lucchi studeerde architectuur in Florence. In de jaren 1975 - 1988 was hij betrokken bij de ontwikkeling van radicale en experimentele architectuur en was hij een belangrijke speler in bewegingen als Cavart, Alchymia en Memphis. Deze ontwerp-stromingen waren verantwoordelijk voor de vormgeving van verlichtingsarmaturen en inrichtingsvoorwerpen voor de meest gerenommeerde Italiaanse en Europese bedrijven. De Lucchi had in 1988 tot 2002 de leiding over experimentele projecten voor Olivetti , hij ontwikkelde en bedacht een aantal persoonlijke theorieën over kantoorinrichting. Bovendien was hij verantwoordelijk voor ontwerpen van gerenoveerde gebouwen in Japan voor NTT, in Duitsland voor Deutsche Bank, in Zwitserland voor Novartis en in Italië voor Enel, Olivetti, Piaggio, Poste Italiane, Telecom Italia. Deze gepassioneerde ontwerper werkte bovendien aan ontwerpen voor kunst en design tentoonstellingen, evenals aan de ontwerpen voor de tentoonstellingsgebouwen zoals de Triënnale van Milaan, het Palazzo delle Esposizioni in Rome, Neues Museum in Berlijn. In de afgelopen jaren ontwikkelde hij een aantal architectuurprojecten voor particuliere en publieke opdrachtgevers in Georgië, en de Brug van de Vrede in Tbilisi, onlangs geopend. Zijn professionele activiteit werd altijd gesteund door persoonlijke studies over de thema's van het ontwerp, ,technologie en handwerk. In 1990 creëerde hij Produzione Privata, een kleine onderneming waarin Michele de Lucchi producten bedacht die vervolgens worden vervaardigd met behulp van ambachtelijke technieken en methoden. Het architektenkantoor MDL Srl studio van Michele de Lucchi heeft kantoren in Milaan en Rome. In 2003 heeft het Centre Georges Pompidou in Parijs een groot aantal van zijn werken verworven. Een selectie van zijn objecten is te zien in de belangrijkste musea van Europa, de Verenigde Staten en Japan. Hij ontving verscheidene internationale erkenningen. Won de Compasso d'Oro-ADI award in 1989 voor de tafellamp Artemide Tolomeo, ontworpen voor Artemide, en in 2001 voor de printer Olivetti Artjet 10. Hij ontving in 2000 een onderscheiding van president Ciampi van van de Italiaanse Republiek voor verdiensten op het gebied van ontwerp en architectuur. Hij werd in 2001 benoemd tot hoogleraar aan de Faculteit van Design en Kunsten van de Universiteit voor Architectuur in Venetië. Ontving in 2006 een eredoctoraat van de Kingston University voor zijn bijdrage aan de "kwaliteit van het leven". Is hoogleraar aan de Faculteit voor ontwerpen van de Polytechnische Universiteit van Milaan en is sind 2008 lid van de Nationale Academie van San Luca in Rome.

Ontwerper: Huub Ubbens

Geboren in Nederland in oktober 1964, Huub Ubbens afgestudeerd aan de Rietveld Academie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam in 1992. In 1991 werkte hij samen met de studio Cappelli & Ranzo in Napels. In 1993 verhuisde hij naar Milaan, waar hij samen werkte met verschillende ontwerpers, zoals Marco Ferreri, Andrea Branzi en Claudio La Viola. Van 1997 tot 2004 was hij voor Artemide het hoofd van de ontwerpafdeling. Van 2001 tot 2007 was hij de art director van Danese-Milano. In 2005 startte hij zijn eigen designstudio in Milaan. Huub werkt samen met diverse bedrijven zoals Artemide, 3M, Danese-Milano, Montina, Malofancon, Gheos-Wappe, BBB-Bonacina, Hema, Forsale Communicatie, Alessi, Escudama, Arte & Cuoio, Monumedia en Comune di Milano Hij doceert en begeleidt workshops over verschillende ontwerpen aan scholen in Italië, Frankrijk, Brazilië en Rusland .: SPD Scuola Politecnica di Design, Milaan, University of Architecture, Napels; University of Architecture, Milaan; Sustentare, Sao Paolo (BR); EID ontwerp school, Toulon (FR); University "La Sapienza", Rome; Artfuture, S. Petersburg (RU). In 2010 verhuist hij naar Montpellier, Frankrijk. "Art direction is een zeer uitdagend werk omdat het vraagt ​​om een ​​levendige dialoog met verschillende soorten professionals, afkomstig uit zowel de marketing en de afdeling onderzoek en ontwikkeling, alsmede adviseurs van buiten het bedrijf. Het is een verantwoordelijke baan die assertiviteit, analytische mogelijkheden, veel passie en een beetje van de waanzin en nodig heeft. " Van 1997 tot 2004 werkt Huub Ubbens als hoofd van de ontwerpafdeling van het in Milaan gevestigde bedrijf Artemide. Van 2001 tot 2007 is hij bovendien art-director van het Italiaanse bedrijf Danese-Milano.

Technische informatie

  • Algemeen

    • Artikelnummer1051010A
    • FabrikantArtemide
    • Garantie5 jaar, na registratie op www.artemide.com
    • Kleur framewit
    • Kleur kapWit
    • SerieCastore
    • OntwerperMichele de Lucchi
    • OntwerperHuub Ubbens
    • FittingE27
  • Elektrische eigenschappen

    • Dimbaarja
    • IP-waarde20
    • Spanning230 V.
  • Afmetingen

    • Hoogte2000 mm
    • Diameter420 mm