Eerste: Anta cut T Vorige: Artemide tolomeo mega klem 32 perkamentProduct 64 van 194Volgende: Artemide tolomeo tavolo basculante perkament Laatste: Wagenfeld tafellamp WG24
€ 283.00   € 240.00   Korting: 15%

Artemide tolomeo tavolo alu

Ontwerper : Michele de Lucchi en Giancarlo Fassina voor artemide 1987

Artemide tolomeo aluminium tafellamp Nr. A001000 + A004030 heeft tijdloze vormgeving. De tafellamp is voorzien van een stabiele verchroomde voet met een doorsnede van 23 cm . De armen zijn gemaakt van  gepolijst aluminium en voorzien van twee veersystemen. Levering is incl. voetplaat Nr. A004030 . De geanodiseerde aluminium kap met geïntegreerde aan-uit schakelaaris in alle richtingen verstelbaar. De tafellamp is geschikt voor het gebruik van een lichtbron met E27 schroeffitting tot max. 77 watt. De levering is incl. een Philips corepro 11 watt led lichtbron met E27 fitting en een warm witte lichtkleur van 2700K. Verzendkosten binnen Nederland en België bij betaling vooraf : 0,00 euro. Remboursverzending binnen Nederland : 22,50 euro. 

Beschikbare varianten:

- Artemide tolomeo tavolo wit€ 240.00
- Artemide tolomeo tavolo zwart€ 240.00
- Tolomeo tavolo dimmer alu€ 245.00
- Tolomeo tavolo dimmer wit€ 244.00
- Tolomeo tavolo dimmer zwart€ 245.00

Fabrikant: Artemide

In 1960 werd Artemide opgericht door Ernesto Gismondi Het hoofdkantoor is gevestigd in Pregnana de buurt van Milaan. Met 24 dochterondernemingen en een wereldwijd distributienetwerk, waaronder meer dan 55 eigen showrooms in de belangrijkste steden van de wereld. Het bedrijf is een van de toonaangevende fabrikanten van licht en design. Artemide producten worden verkocht in 98 verschillende landen. Met haar 5 fabrieken in Italië, Frankrijk, Hongarije en Canada, 2 glasfabrieken en een onderzoek en innovatie structuur ondersteund door cutting-edge prototyping en testlaboratoria. Er werken momenteel 750 medewerkers, waaronder 60 die betrokken zijn bij onderzoek naar nieuwe Lichtoplossingen. Het technologisch onderzoek, de dialoog met grote architecten, maar ook het bestuderen van de socio-culturele ontwikkelingen zijn kenmerken die vanaf het begin bij Artemide aanwezig zijn. Artemide combineert de nieuwste technologie met oude kennis - perfecte vormgeving en bovendien duurzaam geproduceerd

Ontwerper: Michele de Lucchi

Michele De Lucchi werd geboren in 1951 in Ferrara , Ferrara is een stad in Italië, en de hoofdstad van het gelijknamige gebied in de provincie in Emilia-Romagna, gelegen ten noordnoordoosten van Bologna. Michele De Lucchi studeerde architectuur in Florence. In de jaren 1975 - 1988 was hij betrokken bij de ontwikkeling van radicale en experimentele architectuur en was hij een belangrijke speler in bewegingen als Cavart, Alchymia en Memphis. Deze ontwerp-stromingen waren verantwoordelijk voor de vormgeving van verlichtingsarmaturen en inrichtingsvoorwerpen voor de meest gerenommeerde Italiaanse en Europese bedrijven. De Lucchi had in 1988 tot 2002 de leiding over experimentele projecten voor Olivetti , hij ontwikkelde en bedacht een aantal persoonlijke theorieën over kantoorinrichting. Bovendien was hij verantwoordelijk voor ontwerpen van gerenoveerde gebouwen in Japan voor NTT, in Duitsland voor Deutsche Bank, in Zwitserland voor Novartis en in Italië voor Enel, Olivetti, Piaggio, Poste Italiane, Telecom Italia. Deze gepassioneerde ontwerper werkte bovendien aan ontwerpen voor kunst en design tentoonstellingen, evenals aan de ontwerpen voor de tentoonstellingsgebouwen zoals de Triënnale van Milaan, het Palazzo delle Esposizioni in Rome, Neues Museum in Berlijn. In de afgelopen jaren ontwikkelde hij een aantal architectuurprojecten voor particuliere en publieke opdrachtgevers in Georgië, en de Brug van de Vrede in Tbilisi, onlangs geopend. Zijn professionele activiteit werd altijd gesteund door persoonlijke studies over de thema's van het ontwerp, ,technologie en handwerk. In 1990 creëerde hij Produzione Privata, een kleine onderneming waarin Michele de Lucchi producten bedacht die vervolgens worden vervaardigd met behulp van ambachtelijke technieken en methoden. Het architektenkantoor MDL Srl studio van Michele de Lucchi heeft kantoren in Milaan en Rome. In 2003 heeft het Centre Georges Pompidou in Parijs een groot aantal van zijn werken verworven. Een selectie van zijn objecten is te zien in de belangrijkste musea van Europa, de Verenigde Staten en Japan. Hij ontving verscheidene internationale erkenningen. Won de Compasso d'Oro-ADI award in 1989 voor de tafellamp Artemide Tolomeo, ontworpen voor Artemide, en in 2001 voor de printer Olivetti Artjet 10. Hij ontving in 2000 een onderscheiding van president Ciampi van van de Italiaanse Republiek voor verdiensten op het gebied van ontwerp en architectuur. Hij werd in 2001 benoemd tot hoogleraar aan de Faculteit van Design en Kunsten van de Universiteit voor Architectuur in Venetië. Ontving in 2006 een eredoctoraat van de Kingston University voor zijn bijdrage aan de "kwaliteit van het leven". Is hoogleraar aan de Faculteit voor ontwerpen van de Polytechnische Universiteit van Milaan en is sind 2008 lid van de Nationale Academie van San Luca in Rome.

Ontwerper: Giancarlo Fassina

Giancarlo Fassina is geboren in Milaan. Hij heeft gewerkt aan verschillende projecten op het gebied van industrieel ontwerp en ontwierp verlichtingselementen voor Artemide en andere bedrijven. Voor zijn verlichting reeks Tolomeo, die hij ontwierp samen met Michele de Lucchi, werd hij bekroond met de Compasso d'Oro.

Technische informatie

 • Algemeen

  • Artikelnummer A001000 - A004030
  • FabrikantArtemide
  • Garantie5 jaar, na registratie op www.artemide.com
  • Kleur frameChroom
  • Kleur kapGrijs
  • SerieTolomeo
  • OntwerperMichele de Lucchi
  • OntwerperGiancarlo Fassina
  • FittingE27
 • Elektrische eigenschappen

  • Dimbaarnee
  • IP-waarde20
  • Spanning230 V.
 • Afmetingen

  • Breedte230 mm
  • Lengte780 mm
  • Hoogte645 mm
  • Diameter230 mm