Eerste: Absolut lighting 457 b Vorige: Santa en cole tripode naturelProduct 166 van 166
€ 688.00

Think paper globe 640

Ontwerp : Ben Stevens & Ralph Scheepens 2013

In 2012 luidde hun afstudeeropdracht voor de opleiding Built Environment van Zuyd Hogeschool: Ontwerp een gebouw of kantoor dat honderd procent hernieuwbaar is. Karton voldoet het beste aan die voorwaarde: het is honderd procent hernieuwbaar en volledig recyclebaar. Zo werd de liefde voor karton geboren.

Het idee om lampen van karton te maken ontstond na de kennismaking met de ontwerpen van de canadees-Amerikaanse architekt Frank Gehry. Speciaal de in 1970 ontworpen katonnen lampen en zitmeubelen van Gehry vormden de aanleiding voor de huidige ontwerpen van de jonge architekten Ben Stevens & Ralph Scheepens. De meubelontwerpen uit de Easy Edges Collectie vormen overigens een hoogtepunt van het werk van Gehry. De Kartonnen ontwerpen van Frank Gehry uit 1970 worden tentoongesteld in het Museum of Modern Art gevestigd in Manhattan New York en is een van de meest toonaangevende musea voor moderne en hedendaagse kunst ter wereld.

Deze vroege ontwerpen waren gedeeltelijk verantwoordelijk voor Gehry's publieke erkenning in de vroege jaren 1970

De Globe 640 van Think Paper is een fraaie bolvormige vloerlamp. De duurzame lampen van het Nederlands designmerk Think Paper met productie in Maastricht zijn gemaakt van gerecycled karton.

De onderdelen voor de lampen worden middels een lasergestuurde machine uitgesneden. Hierna worden de losse onderdelen voorzien van een brandwerende coating. Vervolgens wordt de lamp zorgvuldig en met liefde voor detail met de hand in elkaar gezet. De Dandy hanglamp is niet geschikt om in vochtige ruimtes te hangen. De lampenkappen zijn handgemaakt en verschillen onderling in vorm. Hiermee haal je echt een unieke lamp in huis.

De Globe 640 vloerlamp heeft een doorsnede van 640 mm en een hoogte van 540 mm.

De fraaie vloerlamp heeft aan de zijde een lichtopening zodat er een deel van het licht gericht uitgestraald wordt. De vloerlamp is voorzien van een energiezuinige dimbare LED lamp met E27 fitting en heeft een energieverbruik van 18 Watt / uur = 1.521 Lm. De lichtbron levert dimbaar warmwit licht , lichtkleur = 2700K , voor een gastvrije uitnodigende sfeer. De lichtopbrengst van deze LED lichtbron is vergelijkbaar met een 100 Watt klassieke gloeilamp. Verzendkosten binnen Nederland en België bij betaling vooraf : 0,00 euro. Remboursverzending binnen Nederland : 25,50 euro.