Eerste: Artemide boalum Vorige: Think paper lazy 440Product 281 van 281
€ 543.00

Think paper lazy 640

Ontwerp : Ben Stevens & Ralph Scheepens 2013

In 2012 luidde hun afstudeeropdracht voor de opleiding Built Environment van Zuyd Hogeschool: Ontwerp een gebouw of kantoor dat honderd procent hernieuwbaar is. Karton voldoet het beste aan die voorwaarde: het is honderd procent hernieuwbaar en volledig recyclebaar. Zo werd de liefde voor karton geboren.

Het idee om lampen van karton te maken ontstond na de kennismaking met de ontwerpen van de canadees-Amerikaanse architekt Frank Gehry. Speciaal de in 1970 ontworpen katonnen lampen en zitmeubelen van Gehry vormden de aanleiding voor de huidige ontwerpen van de jonge architekten Ben Stevens & Ralph Scheepens. De meubelontwerpen uit de Easy Edges Collectie vormen overigens een hoogtepunt van het werk van Gehry. De Kartonnen ontwerpen van Frank Gehry uit 1970 worden tentoongesteld in het Museum of Modern Art gevestigd in Manhattan New York en is een van de meest toonaangevende musea voor moderne en hedendaagse kunst ter wereld.

Deze vroege ontwerpen waren gedeeltelijk verantwoordelijk voor Gehry's publieke erkenning in de vroege jaren 1970

De Lazy 640 hanglamp van Think Paper is in het grootste model in de serie van 2 hanglampen. De duurzame lampen van het Nederlands designmerk Think Paper met productie in Maastricht zijn gemaakt van gerecycled karton.

De onderdelen voor de lampen worden middels een lasergestuurde machine uitgesneden. Hierna worden de losse onderdelen voorzien van een brandwerende coating. Vervolgens wordt de lamp zorgvuldig en met liefde voor detail met de hand in elkaar gezet. De Dandy hanglamp is niet geschikt om in vochtige ruimtes te hangen. De lampenkappen zijn handgemaakt en verschillen onderling in vorm. Hiermee haal je echt een unieke lamp in huis.

De Lazy 640 hanglamp heeft een doorsnede van 640 mm en een hoogte van 410 mm. De totale hoogte van de lamp incl. de zwart gelakte ronde Plafondrozet bedraagt 2000 mm. De fraaie hanglamp heeft aan de onderzijde een lichtopening zodat er een deel van het licht naar beneden uitgestraald wordt. De hanglamp is voorzien van een energiezuinige dimbare LED lamp met E27 fitting en heeft een energieverbruik van 18 Watt / uur = 1.521 Lm. De lichtbron levert dimbaar warmwit licht , lichtkleur = 2700K , voor een gastvrije uitnodigende sfeer. De lichtopbrengst van deze LED lichtbron is vergelijkbaar met een 100 Watt klassieke gloeilamp. Verzendkosten binnen Nederland en België bij betaling vooraf : 0,00 euro. Remboursverzending binnen Nederland : 25,50 euro.